Stichting Audiovisuele Toegankelijkheid

Menu

Wie zijn wij

Stichting Audiovisuele Toegankelijkheid is in 2018 ontstaan vanuit de toenemende behoefte aan een grotere mate van toegankelijkheid in de kunst, cultuur en media.

Tot op heden is film, televisie, theater en beeldende kunst meestal niet, of niet volledig, toegankelijk voor mensen met een visuele of auditieve beperking, waardoor zij noodgedwongen dingen moeten missen. Wij zijn van mening dat dit niet zou hoeven en zetten ons daarom op diverse fronten in om de toegankelijkheid van cultuur te vergroten. Inclusie staat altijd voorop: iedereen moet de mogelijkheid krijgen om, met elkaar of alleen, te genieten van al het moois dat er gemaakt wordt op cultureel gebied!

Bestuur

De stichting opereert onder de bezielende leiding van een vierkoppig bestuur, bestaande uit bevlogen en betrokken mensen die ieder op hun eigen manier reeds betrokken zijn bij het doel dat nagestreefd wordt. Hetzij omdat ze zich op professioneel gebied al inzetten voor toegankelijkheid of de doelgroep; of omdat ze zelf deel uitmaken van de beoogde doelgroep.

Het team

Bestuursleden

 • Een pasfoto van Mereijn van der Heijden

  Mereijn van der Heijden

  Voorzitter

 • Een pasfoto van Caroline van Dijk

  Caroline van Dijk

  Secretaris

 • Een pasfoto van Emiel Cornelisse

  Emiel Cornelisse

  Penningmeester

 • Een pasfoto van Marion van Olst

  Marion van Olst

  Bestuurslid